Refraktometre Brix na olejové emulzie a nízke koncentrácie cukru
Refraktometer Brix MRBR10-ATC
Jedná sa o refraktometer vybavený stupnicou 0 - 10 °Bx ( % obsahu cukru - Mas Sacch).
Presnosť merania je 0,1 %.
Je vhodný pre meranie chladiacich olejových emulzií ( obsahu oleja vo vode ) a veľmi nízkych koncentrácií roztokov cukru a vody.
Rozsah stupnice |
Rozlíšenie |
0 až 10 °Bx |
0.1 °Bx |
Referenčná teplota 20 °C
Má automatickú teplotnú kompenzáciu teploty (pri teplotách 0 - 30 °C
Možnosť doostrenia
Dĺžka ~ 175 mm
Kvalitné technické prevedenie
Obvyklé koncentrácie cukru vybraných štiav a roztokov.
Názov |
°Bx |
olejové emulzie s vodou |
0 až 7 |
paradajková šťava |
3 až 6 |
broskyňová šťava |
6 až 12 |
pomarančová šťava |
6 až 13 |
jablčná šťava, malinovky sýtené CO2
|
12 až 18 |
mliečne nápoje |
16 až 21 |
ovocné koncentráty |
42 až 68 |
kondenzované mlieko |
52 až 68 |
rastlinný olej |
57 až 90 |
cukrový sirup |
58 až 80 |
ovocný džem |
60 až 70 |
Stupeň Brix (°Bx)
Stupne Brix (symbol °Bx) sa používajú pri meraní pomeru hmotnosti cukru a vody, v ktorej je dané množstvo cukru rozpustené. Meria se buď sacharimetrom, ktorý meria hustotu kvapaliny, alebo ľahšie refraktometrom. 100 g roztoku 25 °Bx obsahuje 25 g cukru. Inak slovom, v 100 g cukornatého roztoku je 25 g cukru a 75 g vody.
Objednávkové číslo |
Popis |
Cena bez DPH v EUR * |
MRBR10-ATC |
refraktometer |
63,00 € |
* orientačná cena
...
naspäť